Van modestad Maastricht naar het stadje tussen de polders

Hermée Boutique

Stel je een kledingboutique voor, gevestigd in een monumentaal pand in een van de charmantste straatjes van Purmerend, de Peperstraat. Je stapt binnen bij Hermée en voelt onmiddellijk de kwaliteit, de persoonlijke aandacht én Limburgse flair. Het verhaal van Peggy en Raymond van der Heijden is niet alleen inspirerend, maar ook leerzaam voor elke ondernemer die droomt om succesvol te zijn in het hart van Purmerend.

Een doordachte stap

Peggy en Raymond zochten naar een plek waar ze onderscheidend zijn met hun onderneming. Een plek waar ze niet opgaan in de massa. Al snel werden ze aangetrokken door het karakter van Purmerend, het stadje dat op de vooravond staat van een nieuwe economische en culturele bloei. "Wij geloven in het potentieel van deze stad. Purmerend biedt kansen die je in grotere steden simpelweg niet vindt. Met de vele woningen die gebouwd worden en nieuwe ontwikkelingen om de hoek, zien we de kansen in Purmerend enorm toenemen," vertelt Raymond. Peggy voegt daaraan toe: "Maar het gaat niet alleen om cijfers. Het gaat om het gevoel, de cultuur en de gemeenschap. Purmerend heeft vele overeenkomsten met onze merkwaarden."

''Vaar je eigen koers, maar sluit je ogen niet voor het samen verkennen van de horizon. Met elkaar bereiken we meer.''

Purmerend als modepodium

De mode-industrie is zonder twijfel competitief. "Kwaliteit en uniekheid zijn essentieel," benadrukt Peggy, die met haar dertig jaar aan ervaring bij toonaangevende merken zoals Hugo Boss, Anne Fontaine en Natan, deze wijsheid op zak heeft. Terwijl velen grote steden als Amsterdam of Rotterdam kiezen, ging het echtpaar een andere richting uit. "Purmerend biedt ons de kans om echt te connecten met onze klanten en om een community te bouwen. Hier zijn we geen kleine vis in een grote vijver." zegt Raymond met een glimlach.

BIZ Binnenstad

Naast een gepassioneerde ondernemer is Raymond vicevoorzitter van het BIZ Binnenstad bestuur. Zijn rol, gericht op communicatie met de aangesloten ondernemingen, gaat verder dan alleen bestuurstaken. Het BIZ Binnenstad bestuur functioneert als een gelijkwaardige gesprekspartner voor diverse stakeholders, waarbij de belangen van binnenstad ondernemers centraal staan. Hoewel de BIZ Binnenstad nog maar acht maanden actief is, begint de BIZ zijn vruchten af te werpen. Door gezamenlijke betrokkenheid wil de BIZ als collectief zichtbaar worden. Raymond's toewijding is duidelijk: met zijn inspanningen wil hij individuele inspanningen naar collectieve samenwerking transformeren om zo met elkaar nieuwe horizon te ontdekken.

Rode Loper Zomershow

Op een zonovergoten zaterdagmiddag 3 juni vond de Rode Loper Zomershow, gepresenteerd door Arno Kantelberg, plaats op de Kaasmarkt in Purmerend. Twintig winkels en boutiques toonden trots hun nieuwste collecties, variërend van elegante dames- en herenkleding tot de laatste trends in badkleding en kwaliteitsondergoed. De nieuwste brilmonturen en modeaccessoires zoals tassen en riemen vulden de outfits prachtig aan. Drie kinderkledingwinkels zorgden ervoor dat de kleintjes niet werden overgeslagen; hun jongste modellen straalden op de catwalk. Peggy en Raymond sloten de Rode Loper Zomershow met Hermée's nieuwste collectie af, die flaneerde over de rode loper en getuigde van hun passie voor mode en hun oog voor kwaliteit. Raymond vertelt: "De Rode Loper Zomershow was een topweekend met veel enthousiasme bij zowel ondernemers als het winkelende publiek."

Kom je ook naar Purmerend?

Heb je er al eens over nagedacht om je eigen onderneming in Purmerend te starten? Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe locatie voor je bestaande bedrijf? Waarom kom je niet een keer gezellig langs? Dan geven we je een uitgebreide rondleiding én toelichting.