Zonder twijfel uitbreiden in de binnenstad

De Jongh Fietsspecialist

In het hart van Purmerend, tussen de historische gevels van de Peperstraat is De Jongh Fietsspecialist gevestigd. Al meer dan 80 jaar is deze onderneming een vaste waarde in de stad. Vandaag de dag wordt dit familiebedrijf gerund door Koert en Nanette Kinkhorst, die met trots en passie de traditie in ere houden. De recente uitbreiding van De Jongh Fietsspecialist bewijst niet alleen van hun toewijding aan het vak, maar ook hun liefde en vertrouwen in de binnenstad van Purmerend.

Een natuurlijke stap voorwaarts

Toen Nanette en Koert Kinkhorst in 2019 het familiebedrijf overnamen van de vorige generatie, was er al snel behoefte aan meer ruimte, vooral voor hun groeiende team. Het was dan ook geen verrassing dat toen het pand naast hen beschikbaar kwam, Nanette en Koert zonder aarzelen de kans grepen. "Meer werkruimte met fietsliften, dat was wat wij wilden. En waar anders dan in de binnenstad van Purmerend, met zijn charmante steegjes en unieke winkeltjes?" vertelt Nanette.

"Samen met andere ondernemers zetten we ons in om van Purmerend een bruisende plek te maken. We denken mee, nemen actief deel aan evenementen en zorgen dat we goed zichtbaar zijn. Een levendige binnenstad creëren we samen," 

Fietsvriendelijke omgeving

De keuze voor uitbreiding was vanzelfsprekend: Purmerend is een stad die gemaakt lijkt voor de fiets. De compacte opzet en de korte afstanden maken het een ideale plek om snel en gemakkelijk van A naar B te gaan op twee wielen. Het is dan ook geen verrassing dat een fietsenwinkel als De Jongh Fietsspecialist hier al meer dan 80 jaar floreert. Terwijl parkeren met de auto soms een uitdaging kan zijn, biedt de fiets altijd een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf diverse plekken in Purmerend ben je vaak binnen 10 minuten fietsen in de binnenstad. Koert en Nanette begrijpen dit als geen ander. Hun passie voor fietsen en de stad gaan hand in hand, en dat is wat De Jongh Fietsspecialist een Purmerendse parel maakt.

Hét stadje om te ondernemen

Koert en Nanette zijn duidelijk over één ding: Ondernemen in Purmerend heeft iets speciaals en er liggen volop kansen voor ondernemers om hier een zaak te beginnen.
Van jaarlijkse evenementen in de diverse seizoenen zoals de wijnroute en de Lappendag, tot bijzondere momenten zoals de kerstmarkt in de Peperstraat - Purmerend heeft altijd een speciale plek gehad in het hart van Nanette. "Ik ben zelf in Purmerend geboren en het bedrijf bestaat al zo lang op de huidige plek, dat maakt mijn band met Purmerend erg speciaal," zegt ze met een glimlach.

Kom je ook naar Purmerend?

Heb je er al eens over nagedacht om je eigen onderneming in Purmerend te starten? Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe locatie voor je bestaande bedrijf? Waarom kom je niet een keer gezellig langs? Dan geven we je een uitgebreide rondleiding én toelichting.